1 másodperc alatt tiszta lett a zsíros páraelszívó, pedig csak ezt tettem vele!

Sharing is caring!

Főleg az egyterű lakásokban nagyon fontos a páraelszívó használata, ezzel ugyanis megakadályozhatjuk, hogy az ebéd szagát még egy hét múlva is érezzük a kabátunkban.

Manapság nagyon divatosak az egyterű lakások, ahol a nagyobb tér érdekében kiveszik az ajtókat. Azonban ez azzal jár együtt, hogy a konyhába mindenképp szagelszívót kell szereltetni.

Idővel a páraelszívó is lerakódik, poros, zsíros lesz. Annak érdekében, hogy megfelelően tudjon működik, meg kell tisztítanunk.

Mutatunk egy olyan módszert, mely nagyon hatékony. A lerakódott zsíros gőz a porral keveredve egy olyan réteget képez, melytől igen nehéz megszabadulni.

De muszáj megtisztítanunk, mert az eldugult szagelszívó nem működik már hatékonyan, és zsíros rétegen könnyen különböző bogarak is megtelepedhetnek.

A páraelszívót nem csak kívülről, de belülről is meg kell tisztítani. Távolítsuk el a szűrő részt róla, majd tegyük egy légmentesen záródó zacskóba, áztassuk ammóniás oldatba egy éjszakára.

Ezután mossuk át forró vízsugárral, és kész is. Kívülről letörölhetjük alkoholos oldattal, ez hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket.

Egy másik módszer szerint tegyük a szűrőt sós, citromsavas vízbe, és hagyjuk benne állni 15 percen keresztül. Ha nem tisztult meg ez idő alatt, akkor egy kicsit főzzük, majd egy régi fogkefével dörzsöljük át.

tudasfaja.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük