100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

Sharing is caring!

A vendégsereg egyetlen tagja sem viselt maszkot, és a testhőjüket sem ellenőrizték.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Feltehetőleg megfertőződött a koronavírussal több mint száz ember egy esküvőn a hónap elején Mexikóban – közölték kedden a hatóságok.

Egy szappanoperahős és egy gazdag üzletember lánya kelt egybe az ország északnyugati részén, az amerikai határnál lévő Mexicali városban.

A násznép körülbelül 300 fős volt – közölte Baja California álam egészségügyi minisztere.

A hatóságok szerint a vendégek nem viseltek maszkot, és az elején nem mérték meg a testhőmérsékletüket, de egyébként sem lehetett volna ilyen nagy létszámú eseményt szervezni a járvány jelenlegi mexikói óvintézkedései mellett. Vizsgálják, hogy volt-e olyan a vendégek között, aki eleve fertőzöttsége tudatában vett részt az ünnepségen, mert ha igen, ez bűncselekménynek számít jelenleg.

Baja California állam fertőzöttjeinek fele, 21 800 ember Mexicaliban lakik. Az egész országban már csaknem egymillió fertőzéses esetet tartanak számon, és ebből 86 300-an haltak meg.

Facebook Comments