12 év fegyházra ítélték az egyedül élő nyugdíjasokat elkábító és kirabló nőt

Tizenkét év fegyházra ítélte a Budapesti XVIII. és XIX. kerületi bíróság azt a 43 éves nőt, aki idős korú, egyedül elő nyugdíjasok kifosztására, kirablására “specializálódott”.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint nő – aki más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti – 2013 és 2015 között követte el cinkostársaival a bűncselekményeket. A nő az idősek bizalmába férkőzött, azt színlelte, hogy a sértettel vagy korábban elhunyt hozzátartozójával jó ismeretségben állt.

Bekéredzkedett az idős emberek otthonába, majd pénzt és értéktárgyakat szerzett. Előfordult, hogy az elektromos művek vagy a családsegítő szolgálat munkatársának adta ki magát, de olyan eset is történt, amikor társaival elkábította az egyedül élő áldozatot. Máskor kávéfőzés ürügyén csalta ki a nyugdíjasokat a konyhába, amíg társai értékeket tulajdonítottak el.

A BRFK nyomozói azonosították a nőt. Ellene a XVIII. és XIX. kerületi ügyészség több rendbeli rablás, kifosztás és lopás miatt emelt vádat. A bíróság a legtöbb vádpontban bűnösnek mondta ki a nőt, és különös visszaesőként 12 év fegyházra ítélte, s a közügyek gyakorlásától is eltiltotta 10 évre.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a részfelmentések miatt, a nő és védője pedig felmentésért jelentett be fellebbezést.

Fotó: Stockphoto

via 24.hu

Facebook Comments