14 órán át hánykolódott egy férfi a Csendes-óceánban

14 órán át hánykolódott egy férfi a Csendes-óceánban

Sharing is caring!

Egy teherhajóról esett a vízbe. Amikor megmentették végre, a fia szerint a koránál legalább húsz évvel idősebbnek nézett ki.

Vodam Perevertilov 14 órán át küzdött az életéért a Csendes-óceánban, miután egy teherhajóról a vízbe esett. Az 52 éves férfin nem volt mentőmellény, de volt annyi lélekjelenléte, hogy elkezdett egy több kilométerre lévő „fekete pont” felé úszni, amelyről kiderült, hogy egy halászbója. Ebbe kapaszkodott egészen a megmentéséig.

„Legalább húsz évvel idősebbnek tűnt, nagyon fáradt volt, de legalább életben volt” – mondta a fia az egyik új-zélandi lapnak.

A litván hajómérnök egy ledolgozott műszak után nem érezte jól magát, ezért felment a fedélzetre friss levegőt szívni. Ekkor esett a vízbe, feltehetően elájult, mert nem emlékszik a történtekre. A hajón, amely Új-Zéland és a Pitcairn-szigetek között közlekedett, nem voltak tudatában, hogy bárki is a vízbe esett volna, így továbbmentek. Nagyjából hat órával később vették észre, hogy hiányzik a mérnök, a kapitány ekkor visszafordította a hajót.

Amikor Perevertilov végre meglátta a hajót, integetni és kiabálni kezdett, ezt szerencsére valaki meghallotta, így ki tudták menteni.

(Képünk illusztráció.)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Facebook Comments