15 elképesztő tipp, mi mindenre használhatod a ajakbalzsamot!

Sharing is caring!

Az ajakbalzsam tipikusan egy olyan holmi, amit valamelyik táska vagy fiók alján biztosan megtalálsz. Lehet, hogy eddig csak akkor vetted elő, ha kiszáradt a szád a téli, hideg, szeles időben, ám ezentúl máshogy lesz.

A következő tippeket olvasva garantáljuk, hogy többször is használni fogod. 15 okunk van rá, hogy miért legyen mindig kéznél.

Hirdetés

1# Makacs cipzár

Ha legközelebb egy cipzár nem akar engedelmeskedni neked, akkor vigyél fel egy kevés ajakbalzsamot a megakadt részre és kész is vagy.

2# Borotválkozás után

Nem számít, hogy milyen kíméletes borotvát használsz, időnként így is, úgy is megvágod magad. Ilyenkor kenj az érintett területre egy kevés ajakbalzsamot, amely megnyugtatja és segíti a gyógyulást.

3# Gyűrű gondok

A kezünk a napi környezeti hatásoktól függően képes megduzzadni. Ha emiatt nem tudod levenni a gyűrűdet, akkor kend be a területet egy kevés ajakbalzsammal, az majd segít lehúzni.

4# Smink igazítás

Szépen megigazíthatod vele a sminkedet, ha elmosódott. Csak kenj belőle egy keveset az adott területre és töröld le óvatosan egy kendővel.

5# Hogy az illat tovább tartson

Kenj fel egy kevés ajakbalzsamot azokra a részekre, ahová a parfümödet szoktad fújni, majd parfümözz. Meglátod, sokkal tovább érezhető lesz az illat.

6# Előzd meg a hólyagosodást

Új cipővel van dolgod? Tapasztalatból tudhatod, hogy mi következik. Kényelmetlenség és hólyagosodás. A legjobb módszer a megelőzésre, ha felkensz egy kevés ajakbalzsamot arra a részre, ahol az új cipő legtöbbet dörzsöli a bőrödet. Sokkal jobb lesz, meglátod.

7# Cipő fényesítés

Mivel az ajkaidnak is jót tesz, egy bőrcipőnek miért ne lenne jó? Felpuhítja és fényessé varázsolja a felületet.

8# Hámló orrcimpák

A tél nem túl jó barátja az orrcimpáknak, de az ajakbalzsam annál inkább. Ha kidörzsölődött a sok fújástól, egyszerűen kend be vele.

9# Nyikorgás ellen

Van egy régi ajtód vagy egy fiók, ami folyton elakad? Kenj fel egy kevés ajakbalzsamot a vasalatra vagy a fiók sínjébe és meg is oldódik a gondod.

10# Körömágy szárazság

Ha a munkád során a kezed nagy igénybevételnek van kitéve, vagy állandóan marcangolod a körmöd mellett a bőrt, akkor egy kevés ajakbalzsam csodákat tehet

11# Szemöldök kezelés

Ahelyett, hogy külön költenél szemöldök ápoló és kezelő szerekre, kenj fel ajakbalzsamot, hogy rendbe szedd a rakoncátlan szálakat.

12# Makacs matricák

Szerencsére jól ellátják a funkciójukat, éppen ezért nem akarnak leválni a felületekről, még akkor sem, ha mi azt már kifejezetten szeretnénk. Ha ajakbalzsamot kensz a ragasztás helyére és vársz egy kicsit, meglepően könnyen el tudod távolítani a matrica maradékát.

13# Smink hibák

Légy mestere a sminkelésnek. Ha legközelebb valamit elhibázol vagy elkenődik, akkor használj ajakbalzsamot.

14# Hajfestésben segítség

Ha otthon, egyénileg tervezed befesteni a hajad, akkor tudod jól, hogy a hajgyökerek lekenése során a homlok vonala és a nyak is érintett lehet. A munkálatok előtt mindig kend be ezeken a részeken a bőrödet ajakbalzsammal és ha végzel, azt is könnyedén le tudod majd törölni.

15# Szálló hajszálak fixálása

Vigyél fel az ujjbegyedre egy keveset az ajakbalzsamból, dörzsöld el és zabolázd meg a szálló hajakat egy mozdulattal.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük