18 ezer üveg kézfertőtlenítőt próbáltak meg eladni, nem sikerült

A  koronavírus okozta járvány idején az egyik legjobban fogyó termék a kézfertőtlenítő. Egy amerikai férfi, Noah Colvin és testvére, Matt úgy gondolták, kihasználják a felvásárlási pánikot, és feltankoltak egy jó nagy készletet maguknak. Közel 18 ezer kézfertőtlenítőt vásároltak azért, hogy azokat eladják a koronavírus miatt többet fertőtlenítő amerikai lakosoknak.
Fotó: Lauren DeCicca / Stringer/Getty Images
A testvérpár az Amazonon, többszörös áron szeretett volna megválni a készlettől, de pórul jártak, az oldalon ugyanis letiltották az eladásaikat. Hasonlóan jártak azok is, akik az eBayen szerettek volna megválni a kézfertőtlenítőktől és maszkoktól. Az Egyesült Államokban minden olyan terméket törölnek az online boltok, ami a koronavírus elleni védekezésben használatosak.
Miután az esetnek híre ment az interneten, a fiúk teljesen jogosan kaptak egy csomó fenyegető üzenetet. Végül úgy döntöttek, hogy a meggazdagodás helyett jó útra térnek, és ingyen felajánlják a rengeteg fertőtlenítőt azoknak, akik nem tudtak maguknak vásárolni.
Hazánkban sem jobb a helyzet, mint az Egyesült Államokban. Az internetes apróhirdetések között 4000 forintért is akad egy kis üveg kézfertőtlenítő, de a maszkokat is emelt áron próbálják eladni a nyerészkedők.
via
Koronavírussal kapcsolatos cikkek az nlc.hu-n:

Korlátozások egyes drogériákban is: csak öt azonos árucikket vásárolhatsz
Énekelve buzdít kézmosásra Gloria Gaynor
Van étel, ami még koronavírus-járvány idején sem kell az embereknek

Mi a véleménye a témáról?