1913-ban született, most beoltatta magát a koronavírus ellen

1913-ban született, most beoltatta magát a koronavírus ellen

Sharing is caring!

Egy 107 éves nőt köszöntött fel az olasz Lazio tartomány elöljárója.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Lazio tarománybeli Tolfa település idősotthonának lakója az a 107 éves nő, Fiorina Fiorelli, akit Facebook-üzenetben mutatott be és köszöntött Nicola Zingaretti tartományi elnök. Az idős nő, ahogyan a politikus írja, annak idején átélte a spanyolnátha-járványt, most pedig beadatta magának a koronavírus-elleni oltást, az ő története tehát az orvoslásba vetett bizalom példája.

Az olaszországi idősotthonokban élők különös kockázatnak vannak kitéve a koronavírus-járvány alatt, az intézményekbe bekerülő fertőzés több esetben is végigsöpört a lakókon, és sok áldozatot szedett. Ez így volt a járvány első hullámában is, de ősszel is folytatódott. Korábban bemutattuk egy rendkívül elővigyázatos idősotthon-vezető történetét is, aki gyors helyzetfelismerő készségének köszönhetően el tudta kerülni a bajt.

És ne feledjük, Magyarországon is jelen van a vírus az idősotthonokban, erről itt írtunk.

Facebook Comments