2024-ben érkezhet az Apple önvezető autója: az akkumulátora forradalmasíthatja a teljes piacot

Sharing is caring!

Olcsóbb, de nagyobb hatótávú akkumulátorokkal érkezhet 2024-ben az Apple önvezető autója, írja a The Guardian. Az egyelőre Project Titan néven futó fejlesztésről keveset tudni, az biztos azonban, hogy 2025-ben indulna a tömeggyártás.

Az Apple elektromos autójának sikere az akkumulátor lehet, ami a teljes járműpiacot forradalmasíthatja. A céghez közel álló források szerint olyan megoldáson dolgoznak, ami az iPhone-hoz hasonló generációs ugrást jelent majd az autók között.

A külügyminiszter szerint a BMW döntése „fantasztikusan jó hír”.

A kaliforniai vállalat még 2014-ben kezdett saját autó fejlesztésébe. A projekt vezetője négy évvel később Doug Field lett, egy igazi Apple-veterán, aki a Teslától tért vissza a céghez. Field egy évvel kinevezése után 190 embert bocsátott el a részlegtől. Ekkor kapott új lendültet az addig hullámzó intenzitású fejlesztés.

az Apple elsősorban olyan autót szeretne építeni, ami széles tömegek számára elérhető.

Vagyis szó sincs arról, hogy több más hasonló fejlesztéshez hasonlóan, egy dizájnos konceptautóval rukkolnak majd elő négy év múlva. Éppen ezért a monocellásra tervezett akkumulátorra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, ebben látják a siker kulcsát.

Egyelőre nem világos, hogy ki gyártaná majd az Apple autóit. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy több, kisebb partner venne részt a gyártásban.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük