22 milliós kártérítést kér az a motoros, akinek eltörte a gerincét egy lezuhant faág Budapesten

Sharing is caring!

Budapest — Kiss Erik (26) számára már csak emlék, amikor még szabadon motorozott és a barátnőjével, Kittivel hosszú sétákat tett a Margitszigeten.

A fiút a testén harminc centiméteres vágás emlékezteti arra, hogy kis híján az életét vesztette, amikor tavaly augusztus kilencedikén a Lehel úton rázuhant egy fa korhadt ága.

– Szikrázóan sütött a nap, szellő sem rebbent, amikor motorral a Lehel úti lámpás kereszteződéshez közeledtem. Aztán jött a filmszakadás, a mentőben ébredtem – emlékezett a történtekre Erik. – A kórházban az orvos közölte, eltört négy gerinccsigolyám, amit a műtét során nyolc csavarral rögzítettek.

A Lehel úton a hatalmas fa korhadt ága zuhant rá Erikre

Erik élete azóta maga a pokol. Az igazságügyi szakértő vizsgálata szerint a fiút 60 százalékos egészségkárosodás érte.

– Éjjel három óránál többet képtelen vagyok aludni, arról pedig nem is álmodozhatom, hogy valaha újra motorra ülök. Korábban a munkahelyemen targoncát vezettem, húszliteres kannákból töltöttem hűtőfolyadékot a forgácsológépekbe, most pedig még a bevásárlás is nehézséget okoz, mert két üveg ásványvíznél nehezebb tárgyat nem emelhetek.

Szerencsére Erik és Kitti kapcsolatát szorosabbá fűzte a tragédia, a lány mindennap megmasszírozza a fiú hátát, ha pedig csügged, megvigasztalja őt. Bár a fővárosi és az angyalföldi polgármesteri hivatal illetékesei egyetemlegesen elismerték a felelősséget a korhadt fa okozta balesetért, azóta se kértek tőle bocsánatot.

A hátán hatalmas heg emlékezteti a négyszeres csigolyatörésre

Amikor a fiú nevében az ügyvédje benyújtotta 22 millió forintos kártérítési igényét, mindkét hivatalban meghökkentek a számokon. Végül peren kívül sikerült megegyezniük egy kisebb összegben. Csakhogy az önkormányzati választások után új munkatársak érkeztek a hivatalokba, így a tárgyalások elakadtak.

Kérdésekkel kerestük a XIII. kerületi és a fővárosi önkormányzatot is, ám eddig nem érkezett válasz. Angyalföldről azt ígérték, utánanéznek és válaszolnak, a fővárosnál még nem reagáltak.

Dombóváron négyen haltak meg

Dombóváron tavaly júniusban hasonló baleset történt, amikor egy korhadt fa az alatta elhaladó kocsira zuhant. Az autóban négyen meghaltak, csak a nagymama élte túl a tragédiát. A rendőrség nem talált bűncselekményre utaló nyomot, de végül a nagymama jogi képviselője, dr. Magyar György panaszának köszönhetően folytatták a nyomozást.

via blikk.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük