470 millió forintért adták el Szombathely ikonikus szállodáját

Sharing is caring!

Ugyan a városi önkormányzat rendelkezett elővásárlási joggal, nem tudtak ennyi pénzt ajánlani a szállóért, így lemondtak arról.

2005-ben zárták be, azóta üresen áll Szombathely ikonikus épülete, a Hotel Savaria. A szálloda eladásának ügye régi téma a városban, most azonban új gazdája lett – írja a Sokszínű Vidék.

A felszámoló 2015 júniusában 600 millió forint becsértéken hirdette eladásra az ingatlant, de a következő két évben többszöri próbálkozásra sem sikerült értékesítenie. Legutóbb 2018 márciusában 420 millió forint becsértéken, 380 millió forint minimáláron hirdették meg, de akkor sem érkezett ajánlat a megvásárlására.

Idén januárban viszont egy békéscsabai magánszemély tulajdonában lévő cég, a Krosnow Property Kft. nettó 470 millió 400 ezer forintot ajánlott érte.

Ugyan a városi önkormányzat rendelkezett elővásárlási joggal, mivel ennyi pénzt nem tudtak ajánlani a szállóért, lemondtak arról.

Azonban miután a 60 napos fizetési határidő végéig a vevő nem fizette ki a vételárat, az önkormányzat júniusban csalás miatt rendőrségi feljelentést tett.

A nyomozás júliusban kezdődött, október 13-án viszont a hatóság arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az ügyet lezárták, mert a vevő kifizette a vételárat.

A Krosnow Property Kft.-nek az ajánlattételkor egy békéscsabai magánszemély volt az egyszemélyi tulajdonosa.

A cégnek 2018-ban nulla forint volt a bevétele, 2018-as mérlege így mínusz 3 millió forinttal zárt.

Az Opten céginformációs adatbázis szerint január 14-én új tulajdonost jegyeztettek be, a BK-West Invest Kereskedelmi Szolgáltató Kft-t, aminek tulajdonosa ugyanaz a békéscsabai magánszemély, mint a Krosnow Property Kft.-nek.

Ennek a cégnek is nulla forint az értékesítési bevétele már 2015-től, öt éve veszteségesen működik, egy alkalmazottja van.

A feltételezések szerint a tulajdonosváltás valószínűleg csak technikai jellegű volt, kérdés, hogy a BK-West Invest Kereskedelmi Szolgáltató Kft. mit kezd majd a város ikonikus épületével.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük