Bicikliút építése helyett biciklizhetővé nyilvánították a főutat Herend és Szentgál között, valamint építettek három pihenőt. Mindezt 60 millió forint uniós támogatásból valósították meg, amit a közlekedésbiztonság fejlesztésére kaptak – erről számolt be a RTL Klub Híradója.  A helyi fideszes képviselő, Ovádi Péter közösségi oldalán még fotók is megjelentek, amin az átadó után ünnepélyesen végigbicikliztek a nem létező bicikliúton.https://embed.rtl.hu/embed/1763698?autoplay=0

A RTL Klub riportjában elhangzik: a környékbeliek szerint ezen az útszakaszon életveszélyes biciklizni, ennek ellenére úgy nyilvánították biciklizhetővé, hogy sem felvetés, sem külön bringaút nem épült. A „Szentgál-Herend kerékpár út” átadása vasárnap volt, noha kerékpárút nem, csak három pihenő épült.  Az átadón jelen volt Ovádi Péter, fideszes képviselő, de ő nem nyilatkozott az RTL-nek.

Weisz Elvira, Szentgál polgármestere elismerte: biztonsági szempontból nem igazán lett jobb helyzet. Azt azonban hozzátette: „ha a Kresz jogszabályait betartjuk, elvileg lehet biztonságosan is biciklizni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.