Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 31 éves nővel és a 29 éves párjával szemben, akik változatos módszerekkel vertek át több mint félszáz embert az interneten.

Az élettársak elhatározták, hogy internetes csalások révén fognak pénzhez jutni. Megállapodtak abban, hogy a nő profilja, illetve egyéb, kifejezetten a bűnelkövetés céljából létrehozott álprofilok alatt olyan termékeket – elsősorban mobiltelefonokat – fognak eladásra kínálni hirdetési oldalakon, amikkel valójában nem is rendelkeznek.

UGYESZSEG.HU

Emellett olyan álprofilokat is létrehoztak, melyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt. A megtévesztett személyekkel a férfi tartotta a kapcsolatot, illetőleg a pénzt is az ő bankszámlájára utaltatták át az elkövetők.

A páros ezekkel a módszerekkel összesen 65 embertől csalt ki a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összegű pénzt, majd amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség fogház fokozatú szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást kért a csaló párra azzal, hogy kötelezzék őket a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.