8 jelentéktelennek tűnő dolog, amivel megölöd a mobilod

Sharing is caring!

Lehet, hogy te is napi szinten követsz el a mobilod ellen merényleteket csak nem tudsz róla. A következőben azokat a helytelenül berögződött szokásokat szeretnénk bemutatni, amelyekkel árthatsz a mobilodnak és megrövidítheted az élettartamát.

Lássuk, hogy miket érdemes kerülnöd a továbbiakban.

1# Furcsa, bizonytalan forrásból származó tippek

Lehet, hogy láttál valamilyen hasznosnak tűnő trükköt a YouTube-on és te magad is ki akartad próbálni, de a visszájára sült el a dolog. Ha néha túl furcsának hangzik, hogy igaz legyen, akkor inkább felejtsd el, mielőtt még kárt okoznál vele.

2# Olyan helyen hagyod, ahol túlmelegedhet

Az ablakpárkány például egy ilyen pont lehet. Az ablak képes összegyűjteni a napsugarakat és miközben a telefon kinézetre persze semmit nem változik, a túlmelegedés nem tesz jót sem az akksijának sem a működésének.

3# Feleslegesen töltőre tenni

Ha szokássá vált nálad, hogy töltőre tedd éjszaka a telefonod, mielőtt elaludnál úgy, hogy nem is látod hová dugod a csatlakozót, azzal a portot károsíthatod, amellett az akksi életidejét is csökkentheted.

4# Ha nem frissíted a szoftvert, amikor azt a telefon maga kéri

A szoftver a mobilod agya és lelke. Szüksége van időnként update-re.

5# Nem takarítod

Az a rengeteg szennyeződés, amit a telefonod réseiben felhalmozódhat a táskádból és zsebeidből, képes a belső rendszert megzavarni. Ha te magad nem tudod jól megtakarítani, akkor bízd szakemberre.

6# Kézben hordod az utcán

El sem tudod képzelni, hogy milyen könnyű kikapni valakinek a kezéből egy telefont az utcán. Főleg ha az illető lazán tartja a kezében, akkor is, ha éppen nem csinál rajta semmit. Előzd meg a lopást.

7# Tok és képernyőfólia nélkül berakni a táskába

A tok nem csupán divatos kiegészítő, de védelem is a telefon számára. Nem csak a leeséstől és az ütődéstől kell óvni, hanem a táskában lévő egyéb tárgyak okozta karcolódástól és a szennyeződéstől is.

8# Ha a farzsebedben hagyod

Nagyon kényelmes, ha egy telefon mondhatni hajszálvékony, mert úgy a farzsebben is könnyen elfér. Bár ezen a helyen tárolni a mobilt sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk. Szinte zöld utat ad egy tolvajnak, ugyanakkor elég egyszer megfeledkezni róla és máris a WC-ben landol, vagy éppen akkor sérül, amikor ráülünk.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük