812 halott Olaszországban, de tovább csökkent az új betegek száma

 

Az elmúlt napokhoz hasonlóan hétfőn is vegyes jelentés érkezett Olaszországban a koronavírusról: 24 óra alatt újabb 812 embert halt meg, ami sajnos még több is a vasárnapi 756 áldozatnál. A halálozások száma így már 11 591, továbbra is a legtöbb az egész világon.

Másfelől 4050 új megbetegedésről érkezett hír (az előző napi 5217 után), ami viszont a legkevesebb március 17. óta, írja a Reuters.

Olaszországban ezzel meghaladta a százezret az igazolt fertőzések száma, a számláló 101 739-en áll.

Az MTI szerint a járványgörbe lefele ívelést mutat a gócpontban, az észak-olaszországi Lombardiában is, ahol a halottak száma (458) szintén meghaladta az előző napit (416), de a diagnosztizált fertőzöttek száma ott is csökkent.

Ebben a cikkünkben írunk arról, hogy bár a halálesetek száma továbbra is rendkívül magas, az új megbetegedések üteme már lassul Nyugat-Európa több országában, gyaníthatóan a szigorú kijárási korlátozásoknak köszönhetően:

Nyugat-Európában már lassul a koronavírus terjedése

Bár a hírek – érthető módon – jórészt még mindig a tomboló járványról és a drámaian sok halálos áldozatról szólnak, az új fertőzöttek száma alapján azonban úgy tűnik, Nyugat-Európában érzékelhetően lassul a járvány.

Kiemelt kép: Stefano Guidi/Getty Images

Mi a véleménye a témáról?