A 12 éves Zsombor belebetegedett a bánatba – Elvesztette az édesanyját, most az életéért küzd

A 12 éves Zsombor belebetegedett a bánatba – Elvesztette az édesanyját, most az életéért küzd

Sharing is caring!

Mérhetetlen fájdalommal a szívében küzd az életéért Zsombor (12), aki bő egy évvel ezelőtt autóbalesetben veszítette el az édesanyját. De a fájdalomból még fel sem ocsúdhatott a család, máris jött a következő tragikus hír: a kiskamasz súlyos, a leukémiához hasonló betegségben szenved.

Mindenki ezt nézi most!

  • Itt a veszélyhelyzetről szóló parlamenti szavazás eredménye – Heves vita után született meg a döntés

  • Pikáns, pucér fotókkal bombázzák Járai Mátéékat – Elképesztő módon próbálnak egyesek az ágyukba jutni

Az úgynevezett MDS-betegséggel küzdő fiú tavaly ősszel csontvelő-transzplantáción esett át, de gyógyulása nem a megfelelő ütemben zajlik, az édesanyja miatti gyász ugyanis hátráltatja a gyógyulást. Ráadásul a nehéz időkben nem lehet ott mellette legfőbb támasza, aki minden gyermek életében a legfontosabb: az édesanyja. Édesapja, Papp Attila (42) lapunknak azt mondta, fia hősiesen kiállta a transzplantációval kapcsolatos megpróbáltatásokat.

(A legfrissebb hírek itt)

A 12 éves Zsombor belebetegedett a bánatba – Elvesztette az édesanyját, most az életéért küzdMarianna, az édesanya elaludt a volán mögött és frontálisan ütközött egy kamionnal

– Zsombor anyukája éjjel-nappal dolgozott, a fáradtság miatt elaludt a volán mögött és frontálisan ütközött egy teherautóval bő egy évvel ezelőtt. Még magunkhoz sem tértünk, amikor azzal kellett szembesülnöm, hogy fiam betegsége miatt újabb rémálom kezdődött el számunkra – kezdte a Blikknek Attila.

Június elején kiütésekhez hasonló, tűszerű bevérzések jelentek meg Zsombor karján, a vérvételt követően azonnal a debreceni hematológiára került. Több csontvelővizsgálata is volt, végül kiderült, hogy MDS a betegsége. A mielodiszpláziás szindróma a csontvelőben termelődő vérsejtek elégtelenségével, azok nem megfelelő mennyiségű termelődésével járó, leukémiához hasonló tüneteket produkáló, vérképzőszervi megbetegedés, amely egyes esetekben hajlamos rosszindulatúvá válni, így halálos is lehet.

– Számtalan vizsgálat történt, felvetődött az immunterápia, majd a csontvelő átültetése. Most ott tartunk, hogy a csontvelő-transzplantáció megtörtént, a donor egy 20 éves lengyel férfi volt. A vérkép még nem tökéletes, de bízunk benne, hogy idővel minden helyrerázódik. Zsombor jelenleg egy steril szobában él, védenünk kell őt a fertőzésektől. Csak sétálni mehetünk ki. Sajnos a szobában nincs sok lehetősége a kikapcsolódásra, leginkább számítógépezik vagy tévézik, amikor épp nem tanul – folytatta az édesapa, aki arról is beszélt, Zsombor hogyan éli meg édesanyja elvesztését.

Ez is érdekelheti: Hatalmas baleset Törökbálinton: rommá tört egy autó, miután busznak csapódott – fotók

– Nagyon nehéz Mariann nélkül. Volt, aki azt mondta, nem véletlen, hogy épp az anyukája halála után alakult ki Zsombor betegsége. Persze ezek csak találgatások. Zsombornak van egy középiskolás nővére is, akit szintén megvisel az édesanyja hiánya és a testvére állapota. Próbálok helytállni, mindkettőjüket segíteni, de úgy érzem, soha nem fogjuk igazán feldolgozni Mariann halálát – vallotta be az apuka.

– Szeretnék újra focizni, biciklizni. Meg akarok gyógyulni, hogy minden olyan legyen, mint régen – mondta a Blikknek Zsombor.

Csehák Hajnalka pszichológus szerint a gyász erőteljesen befolyásolhatja a gyógyulási folyamatot az embereknél.

– Amikor a gyász és a betegség összeadódik, negatív irányba befolyásolhatja a szervezet felépülését. A veszteség, a gyász megélése rombolja az immunrendszerünket, gyengévé, támadhatóvá teszi azt – vélekedett a szakember.

Így segíthet a családnak

Zsombort nem lehet felügyelet nélkül hagyni, ezért édesapja 0–24 órában otthon van vele. Ha szeretne segíteni nekik, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül megteheti. Erste Bank; Bankszámlaszám: 11993001-02325172-1000000; Közlemény: Zsombor 814

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük