Lassan egy éve üresen áll Szilágyi István háza, ahol a vád szerint fia, Péter brutális kegyetlenséggel végzett az ország Lópici Gáspárjával. A tragédia után a színész özvegye, Humenyánszky Jolán élt a XVII. kerületi ingatlanban, ám februári halála óta elhagyatottan áll a romos kis épület. Mivel a szobrászművész volt a ház egyedüli tulajdonosa, így a hatályos jogszabályok értelmében a jelenleg is letartóztatásban lévő Péter örökli, lapunk pedig úgy tudja, hamarosan lezárulhat a hagyatéki eljárás. Ám hogy mi lesz utána a ház sorsa, az még kérdéses.

– Úgy tudom, Peti szeretné megtartani, mert az az otthona, és reméli, ha egyszer szabadul, oda mehet haza – kezdte lapunknak a férfi egyik ismerőse.

 Persze, az már más kérdés, hogy a hitelt nem tudná fizetni, így szinte biztos, hogy viszi a bank az egészet. Sok szép emlék köti őt ahhoz a házhoz, és persze, élete nagy tragédiája is, hiszen ott halt meg az apja.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ingatlanon több, mint harminc millió forintnyi hitel van, amelyet a család nem tudott rendezni. Mivel a börtönben lévő férfinak esélye sincs arra, hogy kifizesse a több tízmilliós tartozást, amint a nevére kerül a ház, a bank már le is foglalhatja.

Húszmilliós adósság van a családi házon / Pozsonyi Zita

– Nem hiszem hogy ezzel szembesült már Peti, most nem ezzel van elfoglalva. Októberben folytatódik a tárgyalása, reméli, nem kell élete végéig börtönben maradni – folytatta az ismerős.

– A börtönben amúgy nincs vele sok probléma, de nem nagyon barátkozik másokkal, sokszor magának való, nem keresi mások társaságát. Pár emberrel tartja a kapcsolatot a kinti ismerősei közül, de leginkább csak várja, hogy a cellában elteljen a nap.

Lapunk megkereste a férfi ügyvédjét is, aki elmondta, szintén nem tud arról, hogy bármi panasz lenne az ügyfelével kapcsolatban, ám nem adott bővebb tájékoztatást Péter állapotáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.