A bíróságon dőlhet el a sorsa: így úszhatja meg a keményebb büntetést Donáth László

A bíróságon dőlhet el a sorsa: így úszhatja meg a keményebb büntetést Donáth László

Sharing is caring!

Budapest— Ha lemond a tárgyalásról, felfüggesztett börtönt ajánl neki az ügyészség.

Bíróságon dőlhet el Donáth László (65) sorsa, miután az evangélikus lelkésznek a vádlottak padjára kell ülnie egy állítólagos szexbotrány miatt. A korábbi szocialista képviselő ellen kemény vádakat fogalmaztak meg, az ügyészség szerint aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és szeméremsértés miatt kellene felelnie. Bár kezdetben több nő zaklatásáról szóltak a tudósítások, sőt az egyházi vizsgálat is több sértettet említ, a Blikk megtudta, a vádiratban csupán egyetlen sértett, maga a feljelentő szerepel.

(A legfrissebb hírek itt)

Ha beigazolódnak a vádak, Donáth pedig eltekint a tárgyalástól, felfüggesztett börtön is várhat rá.

„Tartanám magam ahhoz, amit az ügy elején megfogadtam, hogy nem nyilatkozom ebben a kérdésben. Engem lassan tíz hónapja kifelejtettek ebből az ügyből, előbb jelent meg egy híradásban az ellenem szóló vád, mint hogy én tudtam volna erről. Azóta sem értesítettek a nyomozásról, a vádemelésről. Ha eljön az ideje, akkor nyilván beszélni fogok” – mondta a Blikknek röviden a lelkész, aki korábban tagadta, hogy bármit elkövetett volna, s lányának lejáratását célzó kampánynak tartja az eljárást. Donáth Anna a Momentum EP-képviselője.

A korábban egy budai szeretetotthon vezetőjeként dolgozó Donáthot egy takarítónőként dolgozó beosztottja jelentette fel. A botrány 2019 augusztusában robbant ki. Akkor a TV2-nek a sértett férje nyilatkozott, aki szerint felesége véletlenül egy takarítóeszközt elöl hagyott, mire Donáth feldühödött, a falnak szorította, majd a nyakát szorongatta.

A HVG beszélt a feljelentővel, a szeretetházban több mint két éve takarítóként dolgozó L. M.-mel, aki kitartott állítása mellett, miszerint Donáth László tavaly nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta és ajánlatot tett neki.

„Fogdosott, alám nyúlt, megfogta a melleimet. De ha nincs róla bizonyíték, úgysem hittek volna nekem. Nem mentem volna el a rendőrségre, ha nem lenne igaz. Én csak igazságot akarok, semmi mást, derüljön ki, hogy megtette, ez a rendőrség dolga” – mondta a lapnak.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője megerősítette lapunknak, hogy az ügyben igazságügyi orvos szakértőt és igazságügyi pszichológus szakértőt rendelt ki a nyomozó hatóság, az ő eredményeikre még várni kell.

Zaklató politikusok

A zaklató politikusok zászlóvivője vélhetően Donald Trump, a korábbi amerikai elnök. Még egy pornósztárnak, Stormy Danielsnek (41) is kénytelen volt hallgatási pénzt fizetni. De megvádolta egy riporter is, aki szerint Trump azt mondta neki: „Valamikor beugorhatnál az irodámba, hogy csókolózhassunk”.

Bill Clintont is sok évvel az elnöksége után vádolta meg azzal – igaz, akkor egyszerre négy nő is –, hogy molesztálta őket a 2000-es évek elején.

Idehaza Levelek község fideszes polgármestere ellen merült fel zaklatás vádja: az ügyészség szerint két nő is feljelentette, miután szexuális tartalmú képeket tett közzé egyikükről.

Nyugdíjazta az egyház

A Magyarországi Evangélikus Egyházat 2019 őszén többen is megkeresték azzal, hogy évtizedekkel korábban Donáth László evangélikus lelkész olyan módon közeledett hozzájuk, ami számukra elfogadhatatlan. – Az elnökség személyes, szakembereket is bevonó beszélgetésekkel tárta fel a bejelentések tartalmát. Ezt követően az elnökség megkérdezte Donáth Lászlót a bejelentések valóságtartalmáról, azonban kitérő, hárító válaszokat kaptunk. Számunkra mindez csalódást okozott – közölte az egyház, hozzátéve: időközben Donáth nyugdíjazása megtörtént.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük