A britek beelőznek: ott már este tízkor zárniuk kell a kocsmáknak és éttermeknek

Sharing is caring!

A korai takarodó érzékenyen érinti a brit kocsmakultúra művelőit.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Magyarországon a múlt pénteken megjelent kormányrendelet értelmében este 11-ig lehetnek csak nyitva a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek, Nagy-Britanniában azonban még ennél is szigorúbb nyitvatartási szabályokkal próbálják meg feltartóztatni a koronavírus terjedését.

A brit kormány döntése értelmében a puboknak, bároknak, éttermeknek és más szórakozó- és vendéglátóhelyeknek este 10-kor be kell zárniuk. Emellett csak asztalnál ülő vendégeket lehet kiszolgálni – ezzel próbálják megakadályozni a csoportosulások kialakulását. Az új szabályok csütörtöktől lépnek életbe.

A vendéglátósok közül sokan figyelmeztetnek arra, hogy ez lesz az utolsó szög az iparág koporsójában, mások azt vetették fel, hogy az emberek így csak gyorsabban fognak többet inni.

Az eddigi közepesről magas szintre emelte hétfőn a brit kormány a koronavírus-járvány intenzitását jelző készenléti fokozatot. Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója szerint, ha semmilyen ellenintézkedés nem történik, a napi új fertőződések száma 7-8 naponta megkétszereződhet, és e terjedési modell alapján október 13-ára már 49 ezren fertőződhetnének meg egyetlen nap alatt, egy hónappal később pedig napi kétszáz fölé emelkedne a halálos áldozatok száma.

via hvg.hu

Facebook Comments