Az Utilita vezetője figyelmeztetett mindenkit, hogy kevesebb energiát kellene használnia a háztartásoknak. Hihetetlen a számlák összege, rég nem fizetett ilyen sokat a lakosság. Az árak pedig egyre csak emelkednek.

Bill Bullen, az Utilia igazgatója tavaly azt nyilatkozta, bármikor fel lehet venni még egy pulóvert – olvasható a Daily Mail oldalán. Ez az óriási mértékű fogyasztás szerinte végül ahhoz fog vezetni, hogy nem lehet majd fűteni és meleg vizet engedni sem sőt, azt is megemlítette, hogy a hirtelen áremelkedés sokak halálát is eredményezheti.

A háztartások életszínvonalát a gáz és az elektromos áram emelkedése óriási mértékben érinti. Az árak angliában 700 fonttal növekedtek rövid idő alatt, az éves fogyasztás akár 2700 fontra is felszökhet, ami a jelenlegi árfolyam szerint1 300 000 magyar forintnak felel meg.

Az energiaszolgáltatók weboldalai teljesen összeomlottak, hiszen a fogyasztók valósággal megrohamozták azokat, hogy a jelenlegi mérőállásokat bediktálhassák még azelőtt, hogy felszöknének az árak.

A mai napot „Bleak Friday” néven emlegetik a britek, ami leginkább a kilátástalan helyzetre utal. Az előrejelzések szerint ugyanis a gépjárműadó, a társadalombiztosítás, a telefonos és televízió szolgáltatások is drágulni fognak.

Az ukrajnai háború hatásaival is számolniuk kell valamint a világjárvány következményei is terítéken vannak. A vállalatok az ügyfeleket arról tájékoztatták, hogy ők semmit nem tehetnek ezek ellen, csökkenteni nem tudják az árakat, arra buzdítják a lakosságot, hogy kevesebb energiát fogyasszanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.