Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke egyrészt kicsit benézte a naptárt, másrészt az angolokat például azzal szankcionálná, hogy ismerjék el: az angol tea nem létezik, a baloldali forgalom pedig a középkor aljas relikviája.

A Blikk is megírta, hogy a múlt hétvégén az Ukrajnát támadó orosz csapatokhoz csatlakozott a csecsen zsoldosokból álló haderő is, akik megérkezésük után azt állították: könnyedén bevennék a nagyobb ukrán városokat is. Aztán nem sokkal később az ukrán hadsereg már arról számolt be, hogy a hosztomeli reptérnél zajló ütközetben meg is ölték Ramzan Kadirov egyik legfőbb hadurát, a 141. Kadirov Gárda Motorizált Ezred, vagyis az elit csecsen egység parancsnokát, Magomed Tusajevet.

Minden cikk, kép, videó, információ az ukrajnai háborúról itt!

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke azzal, hogy csapatai is érintettek, aktivizálta magát az ukrán helyzettel kapcsolatban: a 24.hu szúrta ki, hogy a RIA orosz állami hírügynökség beszámolója szerint hétfőn azzal fenyegette meg Európát, hogy február 31-ig törölnie kell az Oroszországgal szemben kivetett szankcióit, különben szembe kell néznie a következményekkel. (A február 28 napos)

A hivatalos közlés így szól, amiben a nem létező, február 31-i dátum szerepel:

Boris Johnson brit miniszterelnöknek, Liz Truss brit külügyminiszternek, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének és Josep Borrell európai diplomáciai vezetőnek ‘február 31-ig’ vissza kell vonnia az ukrajnai hadművelet miatt Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatos nyilatkozatát, ellenkező esetben Csecsenföld megtorló intézkedéseket vezet be ellenük.

Portfolio cikke szerint Kadirov „a fenti személyek kijelentéseinek pimasz és nagyképű volta” miatt fenntartja magának a jogot az alábbi szankciók kiszabására:

  • A csecsen légtér lezárása a repülőgépeik számára;
  • Johnson összes rubelben denominált vagyonának befagyasztása a csecsen bankokban;
  • Embargó bevezetése a brit oligarchák minden vagyonára Acsoj-Martanban, és ha a dolgok rosszabbra fordulnak, akkor Szamaszkiban is;
  • A baloldali forgalom a középkor aljas relikviájaként való elismerése;
  • Annak kinyilatkoztatása, hogy nincs olyan, hogy angol tea!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.