Egészen elképesztő az a produkció, amelyet az ukrán Oksana Masters mutatott eddig pályafutása során. A karrierjét egy csodálatos aranyéremmel koronázta meg. Korábban nyolc érme volt sífutásban és biatlonban, most kerékpárban nyerte aranyérmet, úgy hogy a csernobili katasztrófa miatt súlyos fogyatékosságokkal született.

1989-ben született, az atomreaktor felrobbanása után három évvel. A sugárzás miatt mindkét lábán hat lábujjal, a kezei is sérültek voltak, a bal lába 15 centivel rövidebb volt, mint a másik, illetve az egyik lábában nem volt sípcsont. Kilenc éves korban az egyik, majd öt évvel később a másik lábát is amputálni kellett.

Szörnyű gyerekkorát tovább árnyalta a gyermekotthonban, ahol felnőtt, folyamatos fizikai, érzelmi és szexuális zaklatásoknak volt kitéve. Nem csak a testét, a lelkét is érték súlyos sebek. Asportnak köszönhetően ma boldog. Ez volt a legjobb recept, hogy meggyógyítsa mind a sebeit, mind a testét, mind a szívét, mert önbecsülést adott neki.

„Emlékszem, hogy hosszú folyosók voltak, ijesztően hosszúak. Olyan hideg volt, hogy a saját leheletünket is láttuk. És mindig sötét volt. Éjszakák voltak a legszörnyűbbek. Azóta van egy lista, amiket nem tudok elviselni: kések, égő cigaretta, fémláncok.” – mesélte.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.