A csokoládés tejet barna tehenekből fejik? Az amerikaiak fele nem tudja

Sharing is caring!

Egy hivatalos felmérés szerint meglepően sok amerikai bizonytalan abban, hogy valójában honnan származik a csokoládés tej. Az Innovation Center for Food and Dairy kérdésére a válaszadók 48 százaléka jelentette ki, hogy nem tudja.

Még ennél is aggasztóbb, hogy a megkérdezettek 7 százaléka mondta azt, hogy szerintük a csokoládés tejet a barna tehenek adják.

A felmérésben 1000, 18 éves vagy annál idősebb személy vett részt. Az IFLScience kiszámította, hogy

az USA népességére vetítve ez a szám riasztóan magas, 16,4 millió olyan amerikait jelent, akik feltehetően ugyanígy vélekednek a csokis tej eredetéről.

A felmérésből az is kiderült, hogy sok válaszadónak van titkos tejivási szokása. Sokkolóan magas, 37 százalékuk issza a tejet közvetlenül a tejesdobozból, 29 százalékuk pedig a gyermekeit használja mentségként arra, ha saját maguk részére vásárolnak csokoládés tejet.

Wasabis oreót és szardellát eszik almaecettel egy Tiktokozó, hogy bemutassa, mennyire elveszett az ízérzéke a koronavírus miatt
oreo-1000x564.png
Russel Donnelly koronavírusos, egyetlen tünete az ízlelés elvesztése, ezért úgy döntött, mindent összeeszik és iszik.

Mindössze 5 százalék jelentette ki, hogy egyáltalán nem iszik tejet, és ha ez a felmérés mond nekünk valamit, az az, hogy az amerikaiak imádják a tejtermékeket, és valójában egyáltalán nem érdekli őket, hogy az honnan is származik.

forrás: magyarmezogazdasag.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük