Mint arról a Blikk is beszámolt, szörnyű kettős gyilkosság történt Szegeden, ahol egy férfi megölte a nőt, akibe reménytelenül szerelmes volt, illetve a nő párját. A megrázó esettel kapcsolatban az alábbiakban olvashatják a Blikk újságírójának, Séllei Noéminek véleménycikkét.

Ezeket látta már?

Gyermekei szeme láttára végzett a feleségével. Nem bírta elviselni, hogy szerelme már más karjaiban van, ezért volt kedvesét és annak jelenlegi párját is megölte – nem egy ilyen és ehhez hasonló szalagcímet olvashattunk az elmúlt években. Az áldozatok a legtöbb esetben jól ismerték gyilkosukat. Sokszor ezen kívül egy közös pont volt az esetek között: a féltékenység.

(A legfrissebb hírek itt)

Egy egészséges féltés a másik iránt mindenkiben lakozik. Félthetem az általam szeretett személyt egy hosszú repülőúttól, vagy épp amiatt, hogy megfázik a hidegben egy szál pólóban. Természetes, ha aggódom érte, mert a nagy rohanásban itthon felejtette a prezentációját, holott hónapok óta készül élete egyik legfontosabb munkahelyi értekezletére.

A fullasztó féltékenység azonban már egészen másról szól. Egy biztos, nem a szerelemről. Előszeretettel használja gyakran maga a vádiratot jegyző ügyészség is a „szerelemféltés” szót, pedig egy valamit leszögezhetünk: egy gyilkosság nem történhet sem szerelemből, pláne nem féltésből. A szerelmet még véletlenül sem kellene összemosni a birtoklási vággyal és a töménytelen erőszakkal. A féltékenység nem egyenlő a szeretettel és úgy hiszem, nem a szerelem váltja ki, hanem az emberben lakozó démonok, amikkel gyakran képtelen egymaga megküzdeni. Általa nem romanticizálhatjuk a gyilkost, aki elvette két ártatlan ember életét.

Tiszteljük meg ennyivel az áldozatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.