A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

Sharing is caring!

A Háttér Társaság szerint a hatóság el akarja hallgattatni az LMBTQ szervezeteket.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a gyerekek védelmére hivatkozva indította meg eljárását az RTL Klub szolgáltatója ellen, amiért leadta a Háttér Társaság videóját – írja a Media1.

A Háttér Társaság úgy véli: a médiahatóság azért indította meg az eljárást, mert el akarják hallgattatni az LMBTQ szervezeteket.

Az RTL Magyarország honlapján azt írta, hogy álláspontja szerint a hirdetés nem csak 16 éven felülieknek mutatható be, ezért a sugárzás jogszerű volt.

A magyar kormány tavaly december 15-én kilencedszer is módosította az alaptörvényt, többek között beleírta, hogy az apa férfi, az anya nő.

Idén február 18-án több, mint negyven márka csatlakozott egyszerre a szivárványcsaládok közössége által indított, “a család, az család” kampányhoz, köztük az IKEA, a Levi’s, az HBO, a Sziget, a Fruccola, a Netpincér vagy éppen az RTL Klub.

Az Alapjogokért Központ lemondta a rendelést a Fruccolából, a szivárványcsaládok mellett kiálló Gulácsi Péternek, a magyar labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusának, vagy a 24-szeres válogatott Hrutka Jánosnak pedig a kommentelők estek neki.

Facebook Comments