A járvány miatt elmarad a mohácsi busójárás

Sharing is caring!

A farsang több tízezer embert vonz a városba, ami járvány idején veszélyes.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A súlyosbodó járványhelyzet miatt nem tartják meg a februárra tervezett busójárást Mohácson – közölte a város polgármestere. A fideszes Pávkovics Gábor közleményében azt írta, egyeztetett a város képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel, ezután döntött a rendezvény törléséről.

Mohács vezetése úgy ítéli meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve, a fertőzés nagy arányú terjedése beláthatatlan következményekkel járhat.

– írta a polgármester, aki szerint komoly felelőtlenség lenne ennek kitenni emberek ezreit. Pávkovics azt is kérte, hogy senki se szervezzen kirándulásokat, turistautakat a városba a busójárás idejére.

A busójárás az elmúlt években napi 50-60 ezer embert vonzott a városba.

Facebook Comments