Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy rendelőintézetbe akart bejutni, és az ebben őt megakadályozni szándékozó orvosra illetve ápolóra támadt.

A vádirat szerint az elkövető még 2020 márciusában szeretett volna egy mellkasröntgent készíttettetni egy érdi egészségügyi intézetben. A bejáratnál közölték vele, hogy a járványügyi előírások miatt erre nem tudnak sort keríteni.

A férfi ekkor még ugyan elment, de rövid időn belül visszatért és be akart jutni az épületbe, oda azonban a korábban már közölt ok miatt nem engedték be.

Az elkövető ezen feldühödött, majd a bejáratnál létrehozott előszűrő pontot kikerülve mégis bement az épületbe. A belső bejárat előtt azonban útját állta egy orvos és egy ápoló azzal, hogy nem mehet tovább. A férfi erre mindkettejüket megtámadta és bántalmazta. Csak a segítségükre siető újabb alkalmazott és egy biztonsági őr segítségével sikerült végül az elkövetőt a sértetteknek földre kényszeríteni.

Az orvos és az ápoló a támadás következtében zúzott illetve horzsolásos, könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az Érdi Járási Ügyészség az elkövető ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

(Pest Megyei Főügyészség)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.