A koronavírus végzett a yorkshire-i hasfelmetszővel

Sharing is caring!

Az 1960-70-es években 13 nőt meggyilkoló és számos másikat megtámadó Peter Sutcliffe-nek számos alapbetegsége volt. Visszautasította a kezelést.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Belehalt koronavírus-fertőzésébe a yorkshire-i hasfelmetszőként ismertté vált Peter Sutcliffe. A férfi életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte, mert meggyilkolt 13 nőt. 1981-es elítélése után több éven keresztül kezelték paranoid skizofréniával, 2010-ben megerősítették életfogytiglani börtönbüntetését, és 2016-ban került mostani helyére, a Durham megyei Frankland börtönbe.

A 74 éves elítélt a Sky News híradása szerint visszautasította a kezelést, miután megtudta, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. A beszámoló szerint túlsúlyos volt, cukorbetegsége és szívproblémái is voltak. Pár hete szívroham gyanúja miatt már megjárta a kórházat.

Az egykor többek között sírásóként is dolgozó férfi az 1960-as évektől kezdve támadt rá rendszeresen nőkre, a 13 gyilkosságot 1975 és 1980 között követte el. További hét nőre is rátámadt, ők túlélték.

Kegyetlen támadásai komoly félelmet keltettek Észak-Angliában, amíg el nem fogták, a nyomozás során több hibát is elkövető hatóságok. Akkoriban több térségben is nyomatékosan kérték az ott élő nőket, hogy otthonukat éjszaka egyedül ne hagyják el.

A rendőrség gyanúja szerint áldozatainak száma magasabb is lehetett. Van olyan nő, aki máig nem tudta kiheverni a támadás okozta traumát és sebesüléseket.

Facebook Comments