Novemberben 33 százalékkal több lakáshitel-szerződést kötöttek a magyarok, mint egy évvel ezelőtt.

A lakossági hitelpiac a legerősebb évét zárhatja, ugyanis novemberben az egy évvel korábbinál majdnem 33 százalékkal több, 111,4 milliárd forintnyi lakáshitel-szerződést kötöttek a háztartások.

(A legfrissebb hírek itt)

A személyi kölcsönöknél 38,3 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket, amely több, mint az egy évvel korábbi 23,9 milliárd. A szabad felhasználású jelzáloghitelt illetően novemberben 9,3 milliárd forintnyi új szerződést kötöttek, a babaváró kölcsön ebben a hónapban volt a leggyengébb. Az új szerződések értéke 37,6 milliárd forint volt, egy évvel ezelőtt ez a szám 49,7 milliárd lett.

Az MNB első tizenegy havi számai alapján történetének legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac. Ez elsősorban a lakáshiteleknek köszönhető, amelyeknél 2021 január eleje és november vége között csaknem 40 százalékkal nőtt az új szerződések összege, megközelítve az 1200 milliárd forintot – írja az Mfor az MTI információi alapján.

Továbbá stabilan nőtt a fogyasztási hitelek piaca is, a Világgazdaság információi szerint a 1142,8 milliárd forintos volumen 6,7 százalékkal magasabbnak mutatkozik az egy évvel korábbihoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.