A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

Sharing is caring!

Nyolc medve támadt a vadaspark munkatársára egy tó partján.

Medvék sebeztek halálra egy dolgozót egy sanghaji vadasparkban a látogatók szeme láttára – írja a BBC. A baleset szombaton történt a park “ragadozóterületén”.

A történtekről a kínai Weibo közösségi portálon jelent meg egy videó, amelyet egy buszról készítettek. A felvételen az látható, hogy egy tó partján nyolc fekete medve “gyűlt össze”, miközben a látogatók egyike azt kiabálja, hogy van ott valaki.

A vadaspark közölte, hogy “rendkívül megrázta” őket a tragédia, valamint elnézést kértek a turistáktól. A balesetet jelenleg is vizsgálják, a biztonságon javítanak, és a történtek után “igyekeznek a lehető legjobban helytállni”.

A területet lezárták, a jegyek árát visszatérítették, és jelenleg is “a biztonsági intézkedések szigorításán dolgoznak”.

Az eset után sokan kikeltek a vadasparkok ellen. Sokan úgy érveltek, hogy a medvék csak vadállat módjára viselkedtek, és a baleseteket csak a parkok bezárásával lehetne megelőzni. Mások a sanghaji vadaspark biztonsági rendszerét szidták, vagy kifejezték együttérzésüket a szemtanúk felé, akiket minden bizonnyal “mélyen megrázott” a baleset látványa.

Ritkán fordul elő, hogy vadállatok marnak halálra állatkerti dolgozót Kínában. 2017-ben egy autós szafariparkban medve harapott egy látogatóba, aki nem törődött a park szabályaival, és lehúzta az autója ablakát.

(Képünk illusztráció)

Facebook Comments