Kilencedjére is megjelent a Forbes saját listája, amelyben a legértékesebb magyar celebeket sorakoztatják fel. Új kutatási módszerüknek köszönhetően nagyon megváltozott a mezőny a tavalyihoz képest, azonban vannak olyanok is, akik kibillenthetetlennek tűnnek a listáról. Cikkünkben lerántjuk a leplet a több százmilliós bevételeket könyvelő hazai sztárokról, és megmutatjuk, hogy milyen érdekes változásokat okozott a magazin új módszertana ebben a listában.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, idén minden eddiginél több szempont került a képletbe, amiből a legértékesebb magyar celebek sorrendjét mutatta ki a Forbes. Azt persze már tudjuk, hogy Majoros Péter, vagyis Majka, az egykori villalakó, műsorvezető és zenész végzett a lista első helyén, de bőven vannak érdekességek a hátrébb végzett celebek háza táján is.

Itt a legértékesebb magyar celebek listája: Majka teszi zsebre a legtöbb milliót, na de kik követik? Mutatjuk!

Itt a legértékesebb magyar celebek listája: Majka teszi zsebre a legtöbb milliót, na de kik követik? Mutatjuk!

Az új módszertannak köszönhetően nem kizárólag az anyagiak emelték a csúcsra a hazai celebeket. A pénz mellett fontos szempontot képzett a sajtómegjelenés és közösségi médiás aktivitás, valamint a hitelesség és ismertség kérdése is. Hiszen a hosszú távú értéket nem az aktuális tőke, hanem a sokáig fenntartható gyarapodás mutatja meg. A magazin fő kérdése idén tehát nem az volt, hogy mennyi az annyi, hanem, hogy kik voltak képesek énmárkájukat valós üzleti sikerré, üzleti értékké kovácsolni.

Ez alapján a top 20 legértékesebb magyar celeb:

 1. Majka
 2. Sebestyén Balázs
 3. Rúzsa Magdi
 4. Ördög Nóra
 5. Kasza Tibi
 6. Istenes Bence
 7. Hosszú Katinka
 8. Rubint Réka
 9. Fördős Zé
 10. Liptai Claudia
 11. Borbás Marcsi
 12. Tóth Gabi
 13. Palvin Barbi
 14. Szabó Zsófi
 15. Lékai-Kiss Ramóna
 16. Rácz Jenő
 17. Till Attila
 18. Schobert Norbi
 19. D. Tóth Kriszta
 20. Csobot Adél

Már a nevek egymás után való elolvasása is sok kérdést vet fel: miért esnek ilyen távol egymástól a párok? Miért van valaki ennyire lent? Hogy került ő oda fel? A kérdések mind válaszra lelnek, de előbb nézzük meg, a “piszkos” anyagiakat, mert most ugyan rendesen átalakult a lista az új módszertannak köszönhetően, de ettől függetlenül a pénz is nagyon sokat nyom a latban.

Sebestyén Balázs

A médiaszemélyiség immár a harmadik évtizedét tapossa a magyar televízióban és rádióban, sokan nagyon hitelesnek és népszerűnek tartják, emellett pedig úgy tűnik, a zsebe sem üres. Szinte hihetetlen, hogy Balázs előtt Majka idén orrhosszal győzni tudott, hiszen Sebestyén műsorai a mai napig a legkedveltebbek közé tartoznak az országban, és olyasmit is elért, amit csupán nagyon keveseknek sikerül: megbocsátást nyert ifjúkori tetteiért, amikor a VivaTV műsorvezetőjeként megalázott egy molett hölgyet.

Balázs azóta többször is bocsánatot kért tettéért, és nemcsak a nézőktől, de magától a lánytól is. Karrierje pedig csak felfelé ível azóta is, a vége pedig még a láthatáron sincs. Ezt bizonyítja az is, hogy fő cége, a Phova Kft. 2021-ben csaknem 320 milliós bevétellel rendelkezett, amiből a műsorvezető ki is vette a neki járó osztalékot.

Sebestyén Balázs ma éves / Fotó: RTL KLUBSebestyén Balázs ma éves / Fotó: RTL KLUB

Kasza Tibi

Ennél is nagyobb összeget vett fel Kasza Tibor, aki rájött arra, hogy a szponzorált tartalmak helyett inkább saját brandet kell kiépíteni, és azt felkarolni. Ez nagyon be is jött a zenésznek, olyannyira, hogy majdnem 2 milliárd forintot termelt meg vele.

A felvett pénzmennyiségből és az internetes, televíziós elérésből származó kreditjeit azonban nem tudta előkelőbb helyezésre beváltani, még a dobogóról sem csak egy lépcsővel maradt el. Ez a tendencia valószínűleg az új módszertannak is köszönhető, ami előszeretettel méri fel a hírességek anyagi helyzete és elérése mellett azt is, hogy mennyire tartják őket hitelesnek. Tibor pedig éppen az utóbbi hetekben lett többszörösen is megkérdőjelezve, kezdve Pottyondi Edina youtuber-humoristával, aki sarkos véleményt fogalmazott meg Tibor üzleti modelljével kapcsolatban.

Kasza Tibor /Fotó: TV2Kasza Tibor /Fotó: TV2

Van itt még látnivaló! Három meglepő “anomália” a Forbes idei listáján

Bizony nem fogyott ki az érdekességek tárháza a milliárdos árbevételt számláló Kasza Tibor ötödik helyével és a legnépszerűbb magyar celeb trónfosztásával. A feljebb már említett kérdések megválaszolásra várnak, és szerencsére mindenre van racionális magyarázat.

Hosszú Katinka először nem állt dobogóra

A tehetséges úszónő életének nagy részét a dobogón töltötte úgy a Forbes listáján is, mint a versenyei után. Idén azonban nemcsak a FINA nem hozta meg neki a várt helyezést, de a legértékesebb magyar celebeket sorakoztató listán is visszaesett a hetedik helyre.

Katinka úgy tűnik kezd kiöregedni az élsportból, de ezen a ponton hangsúlyozni kell, hogy érdemei és az országnak hozott sikerei elvitathatatlanok tőle, és örökké emlékezni is fogunk rájuk. Ezzel együtt azonban most a magazin felmérése is kimutatott egyfajta lendületvesztést. Idén még egy film is készült a sportoló életéről, ami nem igazán hozta meg a tőle elvárt eredményeket, még annak ellenére sem, hogy a Nemzeti Filmintézet több mint félmilliárd forinttal támogatta meg.

Katinka még esélyes arra, hogy visszakerüljön a legnagyobbak közé, hiszen alig-alig csúszott ki onnan. Étterme és saját termékei, valamint eddigi sportteljesítménye bizonyosan a köztudatban fogja tartani még egy darabig, azonban meglátjuk, hogy sikerül-e velük mások elé vágnia.

Csak úgy ragyog a friss képen Hosszú Katinka. Fotó: Blikk/ Pozsonyi ZitaHosszú Katinka / Fotó: Pozsonyi Zita

Rubint Réka és Schobert Norbi között tíz helyezés a különbség

Rubint Réka és Norbi neve elválaszthatatlan egymástól. A pár már többször is bebizonyította, nemcsak az üzletben, de magánéletükben is sikeresek, és hogy a kettőjük közti kapcsolat igazán különleges.

Most azonban valami mégis “közéjük állt”. Szintén az új módszertannak köszönhető a nagy változás, így a kedveltség és hitelesség is nagyon sokat számított. Réka pedig, úgy tűnik, ezekben a futamokban köröket ver férjére, aki bár még nagyobb online eléréssel rendelkezik, nem feltétlen annyira közkedvelt. Réka egyébként most először került be a Forbes top 10-be, amihez mi is gratulálunk.

Schobert Norbi (mellette a felesége, Réka) azt mondja, megtette a jogi lépéseket /Fotó: Pozsonyi ZItaSchobert Norbi és Rubint Réka /Fotó: Pozsonyi Zita

Tizenegyedik helyen végzett Borbás Marcsi

Borbás Marcsi hihetetlen teljesítményt ért el azzal, hogy egy ilyen rendkívüli mezőnyben ilyen szép helyezést ért el. Bár már sokszor hivatkoztunk az új szempontokra, ezt most sem kerülhetjük meg. Marcsi ugyanis nem az irdatlan magas összegek keresésével, hatalmas eléréssel vagy branddel tört fel, hanem kizárólag a hitelességével. A Forbes kutatása szerint ugyanis ő a “legkedveltebb és leghitelesebb” hazai híresség.

Borbás Marcsi vallomása: „Torzult az odaadásom”

Borbás Marcsi vallomása: „Torzult az odaadásom”

A Forbes által végzett kutatás nagyon alapos volt, és újításuk a módszertanban igen rokonszenves reform. A hazai sztárok közül persze jó páran itt lehetnének még a listában, de a szigorú pontozás érzelmeket nem ismerve választja el egymástól a legmagasabb kategóriát az átlagcelebektől. A Forbes idei listáján sok meglepetés és érdekesség volt, de azoknak sem kell aggódni, akik most nem végeztek olyan helyen, ahol szerettek volna – csakúgy, mint a sportban -, jövőre lehet szépíteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.