Három év feszült várakozás után hétfőn elérkezik az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán feleségének életében az a pillanat, amelyre – természetesen párja előkerülésén kívül – mindennél jobban várt. Bár csak a bíróság folyosóján, de a szemébe nézhet annak a férfinak, aki a vád szerint elragadta az asszonytól a férjét, akit a nő az életénél is jobban szeretett.

A két eltűnt villanyszerelő megölésével vádolt É. Imre büntetőperének első napján, az előkészítő ülésen, az áldozatok családtagjai – mivel tanúk az ügyben – nem vehetnek részt, azt azonban senki nem tilthatja meg nekik, hogy az ülésterem előtt várakozzanak.

– Védencem kettős érzéssel várja a hétfőt – mondta lapunknak a Mácsik család jogi képviselője, dr. Lichy József. – A lelkében pokoli fájdalom van, amikor látnia kell a férje feltételezett gyilkosát, de közben reménykedik abban, hogy talán végre választ kaphat az őt minden percben kínzó kérdésre: hogyan halt meg a párja, milyen kínokat kellett kiállnia?

Mint ismeretes, három évvel ezelőtt, húsvétkor a mosonmagyaróvári Mácsik Zoltán nyomtalanul eltűnt. Reggel megcsókolta feleségét, és megnyugtatta, hogy egy órán belül otthon lesz, de soha többé nem ért haza. Az abdai benzinkútnál találkozott volt munkatársával, É. Imrével, aki több millió forinttal tartozott neki. A vállalkozó megígérte Zoltánnak, hogy megadja tartozását, csak jöjjön el a töltőállomásra. A kényszerű randevút kamera is rögzítette, de azt, hogy utána mi történt, senki nem tudja. Zoltán eltűnt, É. Imrét pedig pár napra rá elkapták a rendőrök. A férfi 16 hónapig letartóztatásban volt.

Mácsik Zoltán 3 éve tűnt el /Fotó: RTL

Az ellene zajló nyomozás alatt kiderült, hogy egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos halálához is köze lehet. Ő is kísértetiesen hasonló módon tűnt el, három évvel korábban. Életében utoljára ő is É.-vel találkozott. A jelenleg házi őrizetben lévő vádlott tagadja mindkét bűncselekmény elkövetését, noha korábbi cellatársa azt vallotta, neki minden részletet elmesélt a férfi.

Orlik Vilmos /Fotó: police.hu

A két villanyszerelő holtteste a mai napig nem került elő.

105 éves koráig ülhet

Abban az esetben, ha É. Imre az előkészítő ülésen mindenre kiterjedő, részletes beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról, akkor nem tartanak több ülést. A 65 éves vállalkozó tettéért akár negyvenévnyi börtönbüntetést is kaphat. 105 évesen szabadulna.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.