Az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön felhősen, zivatarokkal indul a nap.

Mai időjárás: a Dunától keletre általában felhősen indul a reggel, kisebb eső, zápor is több helyen valószínű. Napközben lassan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak néhol lehet zápor.

A Dunántúl nagyobb részén ezzel szemben a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, csapadék nem valószínű.

Néhány helyen csapadékkal indul a csütörtök reggel / Fotó: met.hu

A késő délutáni óráktól a Dunántúl északnyugati, nyugati részei fölé vastagabb felhősáv érkezhet, az ország többi részén viszont csökkenni kezd a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-14 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő. Késő estére általában 3-9 fok közé hűl le a levegő.https://a7a5b079bc6bad9e913aca01d19e3ffb.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a fővárosban 12 fok lehet csütörtökön / Fotó: met.hu

Budapesten a felhőtakaró napközben lassan szakadozik, gomolyosodik, és hosszabb-rövidebb napos időszakok is valószínűek. Elsősorban a nap első felében még előfordulhat gyenge, szemerkélő eső. Mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 12, késő este 6-7 fok körül alakul.

Ez is érdekelheti: Ránk rúgta az ajtót a tél: Bánkúton több mint tíz centi hó esett az este – fotók, videók

Pénteken a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet napközben lassan, fokozatosan feloszlik, és az ország nagyobb részén napos időre van kilátás. Északnyugaton, illetve később délkeleten azonban ezen kívül is számíthatunk felhősebb területekre. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12-17 fok között valószínű – írja a met.hu.

A köd miatt vészjelzés van életben a Bács-Kiskun megyében / Fotó: met.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük