A miskolciak úgy döntöttek, az idén is legyen adventi villamos

Sharing is caring!

A járművön természetesen szigorú járványügyi szabályok érvényesek.

Alig öt nap alatt több mint 14 ezren válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiguruljon-e a remizből a bájos mézeskalács házikó, azaz Miskolc adventi villamosa. A kérdést múlt hét csütörtökön tették fel és hétfő délig lehetett véleményt mondani arról, hogy legyen-e az idén ünnepi villamos, írta közleményében Miskolc Város Polgármesteri Hivatala.

Az elmúlt napok intézkedései és az egyre romló járványügyi adatok miatt és a miskolci városlakók egészsége védelmében felmerült az is, hogy idén adventi villamos nélkül teljenek az ünnepek. A válasz egyértelmű volt, a szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi járműre.

Figyelembe véve a miskolciak véleményét – azokat is, amelyeket kommentekben javasoltak -, megköszönve a szavazatokat, bejelentették: amennyiben a későbbi kormányzati járványügyi intézkedések lehetővé teszik, november 29-én, vasárnap reggel kigördül a remizből Miskolc adventi villamosa, mely a tervek szerint január 6-ig, Vízkeresztig közlekedik majd.

A járművön természetesen szigorú járványügyi szabályok érvényesek, és azok betartását az MVK Zrt. munkatársai is fokozottan ellenőrzik.

Kiemelt kép: Facebook/MVK Zrt.

Facebook Comments