Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta péntektől csak a magyar rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak hatósági áron, ezt is csak úgy, hogy a vásárlásnál bemutatják a forgalmi engedélyüket. Erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a csütörtöki Kormányinfón.

Részletszabályok

Ezt követően megjelentek a részletszabályok is a Magyar Közlönyben, melynek tanúsága szerint kivételek is lesznek, ennek értelmében azok a külföldi rendszámú autósok is hatósági áron tankolhatnak, akiknél szintén hatóságilag vannak maximalizálva az árak, vagyis példának okán a szerbek és a szlovének jól járnak, ha Magyarországon tankolnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Számos kérdés

A péntek éjféltől hatályba lépő rendelet azonban számos kérdést felvet, többek között felmerült, nem-e sért uniós jogot az egész, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

Türelmi idő

A kutak egyébként három nap türelmi időt kaptak arra, hogy átállítsák a kasszáikat, úgy tudni a MOL töltőállomásokon ez már meg is történt, sőt ők egy részletes útmutatót is kiadtak, amiben egyebek között szerepel, hogy a fizetéskor kötelező bemutatni a forgalmi, valamint arról is írnak benne, hogy érvényben vannak a napi 100 literes mennyiségi korlátozások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.