Hernádi Zsolt, a Mol vezére arról beszélt, hogy nem kell aggódni, nem lesz gond az üzemanyag-ellátással.

A nagyvállalatok jelenleg csak óriási veszteséggel tudják értékesíteni az üzemanyagot hatósági ár miatt a magyar benzinkutaknak. Hernádi Zsolt, a Mol vezére szerint ez most egy kellemetlen dolog, amit túl kell élni. Ellátási probléma azonban nincsen.

– Nincsen ellátási probléma, csak logisztikai, ugyanis a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak – mondta Hernádi az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Mol vezér szerint az igazi probléma inkább az, hogy a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat afelé, hogy ne vásároljanak Oroszországtól. Vannak vállalatok, akik ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek – jelentette ki, majd hozzátette:

– Földgázban még nagyobb ez a kitettség, ugyanis máshonnan nem nagyon lehet pótolni, ezért baj lenne, ha az oroszok megemelnék az árát, Hernádi szerint azonban ez senkinek nem az érdeke.

A MOL nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni. Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat – hangsúlyozta.

Szerinte csak a 70, 80, 100 literes mennyiségi korlátozások fordulhatnak majd elő, ám ez egy személygépjármű megtankolása esetén nem fog gondot okozni.

Az árstoppal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a május 15-i határidő továbbra is áll, a rendelkezés eltörlésére pedig akkor kerül sor, ha lejjebb mennek az üzemanyagárak. Álláspontja szerint a közeljövőben ez nem valószínű, hogy bekövetkezik. Hernádi Zsolt hangsúlyozta: a MOL egy pénzügyileg stabil cég, az árstop nem fogja megrendíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.