A műszaki vizsga és a diákigazolvány érvényességét is módosítják

A műszaki vizsga és a diákigazolvány érvényességét is módosítják

Sharing is caring!

A műszaki vizsga és a diákigazolvány a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényes – döntött a kormány.

Magyar Közlönyben pénteken éjszaka megjelent rendelet vissza utal arra a tavaly november 3-i kormányrendeletre, amely így szólt: a veszélyhelyzet) ideje alatt, a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok – ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét – a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek. Az új rendelet ezt a szöveget változatlanul hagyja, viszont kiegészíti azzal, hogy a diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolások is a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.

Egy tavaly június 17-én kihirdettet törvény úgy szólt, hogy  a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét is – a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek. A mostani rendelet ezt a 180 napot csökkentette 60 napra.

Továbbra is változatlan az eredeti rendelet két szabálya, amelyek szerint a lejáró okmány pótlásának nincs helye, továbbá az új érvényességi időt a nyilvántartásba nem kell bejegyezni és az okmányon nem kell feltüntetni.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük