Könnyekkel a szemében mondott köszönetet Szalai Ádámnak annak a négyéves agydaganatos kisfiúnak az édesanyja, akit több millió forinttal támogatott a válogatott labdarúgó.

Bárdos Adrienn lapunknak azt mondta: hála a sportolónak, ismét felcsillant a remény, hogy a kis Marci egyszer meggyógyul.

– Libabőrös leszek azonnal, ha eszembe jut, hogy Szalai Ádámék 8,5 millió forinttal támogatnak minket. Ádám végtelenül kedves volt, személyesen hívott fel minket, ő közölte a nagy hírt. Nagyon érdeklődő ember, aki szívén viseli az alapítványa által támogatottak sorsát. Kihangsúlyozta, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot, kíváncsi arra, hogyan alakul Marci kezelése – kezdte az anyuka.

Marcinak mindössze 14 hónap jutott a gondtalan gyermekkorból. Alig múlt egy éves, amikor epilepsziás rohamok kezdték gyötörni, majd a szülőkkel közölték a szörnyű diagnózis: agydaganat, annak is az egyik legrosszabb fajtája. Adrienn és párja, Attila számára egy világ dőlt össze akkor. Marcit először műtötték, sugárkezelést, majd kemoterápiát kapott. A daganat viszont tovább nőtt. Végül egy 2020 elején megkezdett külföldi terápia hozta meg az igazi áttörést.

Marci története olvasóink számára is ismerős lehet, hiszen a több tízmillió forintos kölni terápiára lapunkon keresztül is gyűjtött a család, emellett lépésről lépésre beszámoltunk a kisfiú fejlődéséről. Így arról is, amikor a terápiának köszönhetően a daganat zsugorodni kezdett. A külföldi kezelőorvosok ezt látva a kezelések folytatását javasolták. A hat részből álló terápia összesen 17 millió forintba kerül, ebből három kezelést közösségi finanszírozásból állták a szülők, a fennmaradó hármat a Szalai Ádám által alapított Játékidő Alapítvány fizette.

Marci most önfeledten játszik, élvezi a nyarat, ám októbertől újabb kezelések várnak rá /Fotó: Pozsonyi Zita

– Marci általános állapota javult, megszűntek az epilepsziás rohamok, a véreredményei szinte tökéletesek. Nagyon hosszú és nehéz úton mentünk keresztül, de azon végig hittel és reménnyel. Nem egy álmatlan, sírásokkal teli éjszakán vagyunk túl, ám végre ott tartunk, hogy ha minden jól megy, szeptembertől a kisfiunk elkezdheti az óvodát, közösségbe mehet. Ezúton is köszönjük Szalai Ádámnak, hogy a támogatásukkal egyúttal reményt adott Marcinak a teljes gyógyulásra – mesélte a boldogságtól remegő hangon Adrienn.

Szalai Ádám alapítványa egyébként rendszeresen támogat kórházakat, rászoruló családokat /Fotó: GettyImages

“Segíteni szeretnénk, hogy további terápián tudjon részt venni Marci. Csodálatos összefogás által a terápia egy része megvan, mi pedig a Játékidő alapítvánnyal és az OLS Kft.-vel közösen 8,5 millióval szeretnénk támogatni a családot. Nagyon drukkolunk, hogy ez a javuló tendencia továbbra is így legyen” – mondta a sztársportoló a családnak intézett videóüzenetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.