A kínai óriásvállalat egy mRNS-technológiát alkalmazó és egy úgynevezett rekombináns fehérjealapú vakcina fejlesztését jelentette be.

Miután több kisebb kínai cég már elkezdte a fejlettebb technológiát jelentő mRNS-alapú vakcina gyártását, a kínai állami vállalat, a Sinopharm is bejelentette, hogy az elölt vírust tartalmazó eddigi vakcinakészítményük után szintén mRNS-technológiájú védőoltást fognak előállítani – idézi a Financial Times-t a Portfolio.hu.

A lap szerint a Sinopharm egyik egysége azt is jelezte, hogy az mRNS-vakcina mellett egy széles spektrumú, úgynevezett rekombináns fehérjealapú vakcina kifejlesztésével is foglalkoznak. Ezzel a bejelentés szerint túl vannak már az első és második klinikai tesztfázisokon is.

Arról, hogy az elölt vírust tartalmazó Sinopharm-oltás hogy teljesít Magyarországon a többi vakcinához képest, nemrég került nyilvánosságra egy, az eddigieknél részletesebb statisztika. Korábbi mérésekből az derült ki, a Sinopharm-vakcina főleg az időseknél nem mindig alakít ki megfelelő védettséget a koronavírussal szemben. Az mRNS-technológiájú oltások – a Moderna és a Pfizer vakcinái – esetében ez nem merült fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.