A spanyol kormány üzeni: a fiatalok hordjanak maszkot, mert miattuk halnak meg az idősek

Sharing is caring!

Sokkoló videóval próbálják megállítani a koronavírus-járványt Spanyolországban.

Koronavírus-világjárvány

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Ahogy a világ sok országát, úgy Spanyolországot sem kerülte el a koronavírus-járvány. Bár az állam szigorú intézkedéseket hozott, ezt szerintük sokan, különösen a fiatalok nem tartják be. Így pedig hozzájárulnak a vírus terjedéséhez, és mások megbetegedéséhez.

A spanyol kormány most videóban is terjeszti észrevételeit, hangsúlyozva, hogy a kötelező maszkhordás a fiatalokra is vonatkozik, akik a felvétel tanúsága szerint nem csinálnak mást, csak vedelnek és diszkóba járnak.

A videóban először az látszik, hogy a spanyol fiatalok maszk nélkül buliznak. Ezután egy kórházi osztály következik, ahol szintén táncra perdülnek az orvosok, de ők maszkban és védőruhában teszik ezt, mivel tudják, hogy a fertőzés könnyen terjedhet.

A felvétel végén egy krematórium képe úszik be, arra figyelmeztetve, hogy a szabályokat nem követők ide juttathatnak másokat.

Facebook Comments