A YouTube segítségével mentette meg nagymamája életét a 9 éves fiú

Egy 9 éves kisfiú megmentette a nagymamája életét a YouTube-ról tanult ismeretek segítségével. Kian Aliffe az 51 éves Angela Jonesszal volt walesi otthonában, amikor a gyerek valami szokatlan zajt hallott a fürdőszobából.
Benyitott a fürdőbe, és azt látta, hogy nagymamája elmerült a kádban, szemei nyitva voltak, de nem reagált semmire, epilepsziás rohama volt.
A kisfiú megrémült, de eszébe jutott egy YouTube-on látott videó, amelyben egy fuldokló kislányt mentenek meg. Kian felemelte a nő fejét, és leengedte a vizet a kádból, nehogy nagymamája megfulladjon.
A fiú átrohant a szomszédba, hogy segítséget kérjen, de senki nem nyitott ajtót, ezért ő hívta a segélyhívót. Amikor a mentők megérkeztek, akkor érkezett haza a gyerek édesanyja is, aki semmiről sem tudott.
Boy, 9, saves his grandmother from drowning after learning life-saving skills from YouTube : Kian Aliffe was staying with his grandmother, Angela Jones, 51, in South Wales. He heard her making noises from the bathroom – despite being partially deaf – and… https://t.co/YXj184Rdtm pic.twitter.com/m2QLPOlYtW— RushReads (@RushReads) January 13, 2020

A nagymamát kórházba szállították, és teljesen fel fog épülni. Kiderült, hogy az epilepsziás rohamot agyi ödéma okozta. Az orvosok szerint ha a kisfiú nem segít, sokkal nagyobb baj is történhetett volna.
Egyébként már az is hatalmas dolog, hogy a gyerek észrevette a fürdőszobából kiszűrődő furcsa zajokat, mert halláskárosult és hallókészülékkel él.
(Daily Mail)

Mi a véleménye a témáról?