Hol van az ostyás csoki

Az Indexben (is) nagy népszerűségnek örvendő édességet a Nestlé gyártja, ezért a svájci érdekeltségű cég magyarországi leányvállalatánál érdeklődtek arról, hogy miért nem kapható a Balaton szelet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lvivben gyártották

A Nestlé Hungária Kft. azt közölte, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám a Lviv környéki gyárat a dolgozók biztonsága érdekében leállították.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

Dolgoznak

Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán – olvasható a Nestlé közleményében.

Boci és Balaton

A leállított gyár termékeit, a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra (magyarán egy új termékre) szervezték át a helyzet normalizálódásáig.

Hamarosan jönnek

Állítólag a termékek hamarosan megérkeznek Magyarorszgára is. Mindenesetre az ukrajnai gyár is újraindult, de egyelőre a helyi piacra tudnak csak termelni.

Próbáld ki az újat

A gyártó most abban bízik, hogy amíg a fogyasztók nem találják a magyarországi boltokban a klasszikus Balaton kedvenceiket, addig megkóstolják az újakat.

Tartották magukat Oroszországban is

Az elmúlt hetek példája azt mutatta, hogy a Nestlé számára elsődleges fontosságú a gyártás fenntartása, ezért még márciusban is jelen volt az oroszországi piacon, és csak miután komoly nyomás alá helyezték, akkor vonult ki.

5. helyen

A termékeiket fogyasztó oroszok ezt igencsak fájlalták, a körükben végzett felmérés szerint a megkérdezettek az IKEA árui után az ötödik helyen a Nestlé termékeit engedték el legnehezebben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.