A képviselők ajándékot kaptak ma az Országgyűlés hivatalától. Kedves gesztus, főleg a gyermekes képviselők számára, hisz volt benne mesekönyv. De nem is lennénk Magyarországon, ha nem derült volna ki: az amúgy cuki mese egyik illusztrációja Szájer József menekülésére hasonlít. Legalábbis egy ellenzéki képviselő, tordai Bence szerint.

Nos, van kép, tehát olvasóink döntsék el maguk, mit kell és mit nem kell belelátni egy mesekönyvbe. (Közben ne feledkezzünk meg egy másik mesekönyvről is, ami ugye a tartalma miatt le lett darálva, bár ez nem tartozik szorosan a történethez, csak annyiban, hogy könyv volt az is…)

A Szájer-ügy első évfordulóján különösen pikirtnek hat Tordai Bence bejegyzése, de tény ami tény, tényleg ereszes jelenetet tett a rajzoló a könyvbe, ami aztán a parlamentbe került, hogy a képviselők megkapják. Amúgy nincs jelentősége, rossz, aki rosszra gondol, hát legalább az ereszt ne sajátítsuk ki, ha már a szivárványt sikerült belekeverni a politikába, nem igaz?

Mindegy, lássuk a bejegyzést:

“Ma az Országgyűlés Hivatala (tényleg) kedves mikuláscsomaggal lepte meg a kollégák gyerekeit. De nem lehet nem nevetni azon a – fideszesek számára kellemetlen – véletlenen, hogy az ajándékcsomagba lévő Országházi mesekönyvben milyen illusztráció rejlik. A könyv főhőse, a Szél Hozta Rézvitéz a Parlament ereszcsatornáján mászik. Mellette a szöveg, hogy “az éjszaka látottak is új hittel és erővel töltötték el a szívét.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.