Akár 20 fok is lehet hétfőn

Akár 20 fok is lehet hétfőn

Sharing is caring!

Október utolsó hetében nem várható túl sok napsütés, sokfelé marad ugyanis a borús, ködös, párás időjárás. De a legmagasabb hőmérséklet várhatóan 16-20 fok között alakul majd.

Hétfőn dél, délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben, valamint a főváros térségében csak lassan szakadozik a felhőzet, egyes tájakon egész nap borult, párás időre van kilátás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunától keletre mérsékelt lesz a légmozgás, míg a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja térségében megerősödik, olykor viharossá fokozódik a délire, délnyugatira forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 20 fok között várható, de a tartósan borult tájakon csupán 13, 15 fok lesz.

Este az ország nagy részén derült vagy fátyolfelhős idő várható, de északkeleten erősebben felhős tájak is maradhatnak. Reggelre aztán több helyen párássá válik a levegő, és köd, illetve rétegfelhőzet is képződik. A déli szelet az Északnyugat-Dunántúlon kísérhetik olykor élénk lökések, máshol gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 4 és 10 fok között alakul.

Kedden a köd, illetve rétegfelhőzet feloszlása utána az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és ott elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. A délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon északira fordul, és megélénkül, ott egy-egy erős széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Szerdán a hajnali pára, köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte a hajnali pára, köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként gyenge eső előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor, majd a délutáni óráktól északkelet felől csökken a felhőzet. Sok helyütt megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük