Akkora a baj a keleti határnál, hogy már minden orvost berendelnek

Akkora a baj a keleti határnál, hogy már minden orvost berendelnek

Sharing is caring!

Szabolcsban olyan rossz a helyzet, hogy a háziorvosokat korra való tekintet nélkül elkezdték berendelni kórházi munkára – írja a 444.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba – olvasható a portálon.

Az intézményben egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett: a megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

Az érintettek szerint ha így sikerül is megoldani a megyei kórház létszámgondjait, az egészségügyi ellátás másik, igen fontos területén keletkezik lyuk. Egy helyi háziorvos szerint ők a járványhelyzetben egyfajta őrszerepet is betöltenek, megakadályozva, hogy kezelhetetlen mennyiségű ember zúduljon a kórházi covid-osztályra.

A megyei kórházban annyira súlyosak a létszámgondok, hogy a Covid-osztályon a portál értesülései szerint eleve szolgálnak már pszichiáterek és ortopéd orvosok is.

Ennek a kórháznak volt a főigazgatója a múlt héten koronavírus-fertőzésben 66 évesen meghalt Adorján Gusztáv.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük