Az indiai munkavállalókkal kapcsolatban Európa-szerte sok pozitív tapasztalat van már, felkészültségük, munkamoráljuk is olyan, hogy több gazdasági ágban, több területen is szívesen foglalkoztatják őket.

Még az idei évben indiai munkavállalók, 80 sofőr és 2 diszpécser kezdhet dolgozni a Waberer’s International kötelékében, miután elkezdődött a jelentkezők kiválasztása, és hamarosan indul hazai vizsgáztatásuk is, írja a Portfolio. A kiöregedő gépjárművezetői társadalom, az ennek következtében is nagyarányú pályaelhagyás mellett a kereslet folyamatosan nő a szállítás iránt, évről évre közel két számjegyű a növekedés a piacon.

Ez egy olyan vákuumot eredményez, amit nem lehet csak a bérekkel kezelni

– mondta el a lapnak Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

 

A Waberer’s csoport továbbra is alapvetően a magyar és a régiós gépkocsivezetőkre számít, és az állomány döntő többségét magyarok teszik ki, ám szükségük van külföldi munkvállalókra, miután nem tudnak kellő számú járművezetőt pótolni a régióban.

Ezek a munkaerőpiacok – például a szerb, ukrán piac – is kezdenek kiürülni és nagyon komoly verseny mutatkozik az ukrán sofőrökért, ez a háború ellenére is fennáll. A szerb gazdasági fejlődés is magával hozza, hogy előbb-utóbb elfogy az ottani munkaerő, hasonló a helyzet Romániában is. A cég próbált keresni olyan területeket, munkaerőpiacokat, ahol hosszabb távra tudnak tervezni, ezért kezdtek el az indiai gépjárművezetőkkel dolgozni.

Az indiai munkavállalókkal kapcsolatban Európa-szerte sok pozitív tapasztalat van már, felkészültségük, munkamoráljuk is olyan, hogy több gazdasági ágban, több területen is szívesen foglalkoztatják őket. Ráadásul Indiában nagy hagyományai vannak a nemzetközi munkavégzésnek, ezért aránylag könnyen lehet találni olyan jelentkezőket, akik a világ egyes tájain, vagy akár a szűkebb régióban végeztek már fuvarozási feladatokat – a Waberer’s is ilyen munkavállalókkal kezd most dolgozni. Az indiaiaknak a helyi viszonyok megismerése és a jogszabályi előírások betartása érdekében Magyarországon tanfolyamokon kell részt venniük, az európai vezetéssel kapcsolatos gyakorlatot kell szerezniük, meg kell ismerniük a munkavédelmi és egyéb előírásokat. Mivel angol nyelven kell kommunikálni ezekkel a kollégákkal, angol nyelvű szakmai interjúra is sor került.

Ezt követően a vízumok, illetve a munkavállalási engedélyek intézése tart április közepéig, majd folyamatosan fognak érkezni a leendő kollégák május első hetéig. Meg kell szerezniük a gépjárművezetéshez szükséges kártyát, illetve átesni a szükséges PÁV vizsgálatokon. Emellett párhuzamosan elkezdődik egy belső képzési folyamat, amely azt jelenti, hogy legkorábban július közepén, végén tudnak munkába állni. Elsőként tapasztalt, magyar sofőrökkel járnak majd fuvarokra, nyár végétől, szeptembertől kezdve pedig már önállóan is tudnak dolgozni a Waberer’s keretei között.

Egyre több esetben foglalkoztatnak külföldi, szinte minden esetben harmadik országos munkavállalókat a magyar vállalkozások és egészen biztos, hogy az egzotikusabb országokból érkező munkavállalókra is szüksége lesz a magyarországi közúti fuvarozóknak, hiszen ma a munkaerőhiány az egyik legsúlyosabb probléma az ágazatban.

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) kommunikációs menedzsere hangsúlyozta, hogy ezek a munkavállalók nem magyar dolgozók elől veszik el a kenyeret, hiszen ma is több tízezer olyan aktív korú magyar munkavállaló van, akik beülhetnének a volán mögé akár azonnal, mégsem teszik. A kommunikációs menedzser hozzátette: a hazai sofőrtársadalom aktív tagjainak 40 százaléka is 50 évnél idősebb, mintegy 10-12 százaléka pedig 60 éves is elmúlt. Mindez azt jelenti, hogy ők néhány éven belül elhagyják a pályát, ez pedig hirtelen egy tízezres nagyságrendű munkaerőhiányt generál majd.

Ezt mindenképpen pótolni kell, hiszen a mozgatott áruk nagyjából 80 százaléka a közutakon változtat helyet. Ha nem lesznek kamionok, amelyek az árukat elviszik, valószínűleg nagyon súlyos fennakadások lesznek az ellátási láncban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.