Előbb áldást kér az utasaira, csak ezt követően foglalja el a sofőrülést, majd tapos a gázba Gimeskövi Károly, aki alighanem Budapest egyik legkülönlegesebb buszvezetője.

Az 58 éves, mélyen hívő férfi lelkesen szól utasaihoz egy-egy állomásnál, terjeszti az Úr Jézus igéjét a szeretetről. A napokban nyilvánosságra került egy felvétel az egyik evangelizálásáról, ezt már nagyon sokan megtekintették a világhálón.

– Szeretem az utasokat, tisztességtudóan beszélek velük, akárcsak a kollégáimmal. Nem vagyok arrogáns, rosszindulatú ember, hiszen Jézus szelleme bennem dolgozik – mondta Károly, aki szerint a róla készült videót sem rosszindulatból készítették.

Egy fiú az egyik ilyen beszédem után odajött hozzám, az arcát könnyek áztatták. Elmesélte, hogy Ukrajnából menekült, és hogy a testvére covidban hunyt el. Teljesen meghatódott a beszédemtől, azt azonban nem említette, hogy fel is vette a mondandómat.

Másnap rengetegen hívtak, többek között a gyülekezetemből is, hogy híres lettem – mesélte Károly nevetve, aki hozzátette: legfrissebb tudomása szerint már több mint félmillióan tekintették meg a róla készült videót.

Állítása szerint megérzi, amikor az utasainak szükségük van néhány kedves gondolatra.

– Álló busznál, végállomásnál szoktam beszélni hozzájuk, nem minden alkalommal, csupán időnként. A szemükből, a kisugárzásukból megérzem, mikor kell megszólalnom. A szeretet, a szeretetteljes köszöntés kinyitja őket. Miután 1-2 perc erejéig beszéltem hozzájuk, meg is áldom őket az Úr Jézus Krisztus nevében – magyarázta Károly.

/ Fotó: Pozsonyi ZitaÉrzi, hogy az embereknek mikor van szüksége néhány lelkesítő szóra / Fotó: Pozsonyi Zita

Rengeteg pozitív visszajelzést kap az utasaitól, közülük ki így, ki úgy fejezi ki a háláját.

– Csodálatos érzés, hogy szinte nulla negatív tapasztalatot mondhatok magaménak. Ha a szeretetről beszélek, és negatívan reagálnak, ott már nagy a baj. Azt kell mondanom, hogy általában örömteljesen hallgatják a mondandómat, néha megtapsolnak, sőt, már arra is volt példa, hogy megkértek, szálljak ki az ülésemből, hogy megölelhessenek.

Károly egy szívmelengető emléket is felidézett a legkedvesebb reakciói közül.

/ Fotó: FacebookErőteljes hangját mindenki hallhatja a vezetőfülkéből / Fotó: Facebook

– Egy alkalommal gyerekek szálltak fel a buszra a tanítónénijükkel. Egy magas dombról indultunk el a lejtőn, én pedig néhány kedves szóval nyugtattam meg őket, de ez nem tartott tovább 20 másodpercnél. Amikor leszálltak, odajöttek hozzám, a kezükben 500-500 forinttal, hogy köszönetképpen nekem adják. Természetesen nem fogadtam el, de nagyszerű érzés volt megtapasztalni, hogy a gyerekek mennyire érzékenyek a szeretetre, olyanok, akár a kis angyalok – emlékezett vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.