Amerikai járványmodellezők szerint katasztrófa várható Magyarországon

Sharing is caring!

A Bill Gates alapítványa által támogatott szakértők szerint, katasztrofális fordulatot vehet a magyarországi koronavírus-járvány.

A Washingtonban működő Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) többek közt a milliárdos Bill Gates támogatásával jöhetett létre. Az intézetben dolgozó szakemberek járványmodellezéssel foglalkoznak – és természetesen nem csak az Egyesült Államokra vonatkozóan készítenek lehetséges forgatókönyveket – írja a Magyar Hang .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az intézet előrejelzésében úgy vélekedett: ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a Covid-19-nek Magyarországon, a november végére várt tetőzésre pedig további 35 ezren fertőződhetnek meg és 220-an fognak meghalni naponta.

És ez még csak nem is a legrosszabb forgatókönyv, miközben még így is jóval meg fogja haladni a kórházi kezelésre szoruló betegek száma a rendelkezésre álló kapacitásokat.

Az IHME kutatói szerint, a magyar járványcsúcs nagyjából egy hónap múlva következhet be, utána pedig lassú apadás indulhat. Ha mindenki maszkot viselne, a csúcsot december elejéig is ki lehet tolni, ami a napi halálesetek számát jelentősen csökkentené. Ha viszont szabadjára engedik a járványt, karácsonykor lesz a legrosszabb a helyzet, 550 napi halottal.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük