Orbán Viktor a szokásához híven indította a péntek reggelt, ugyanis fél nyolctól a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút. A kormányfő által bejelentett legfrissebb tudnivalókat a folyamatosan frissülő cikkünkben követheti.

Korábban már a Blikk is beszámolt róla, hogy a kormány december 18-ig meghosszabbította a járványügyi készültséget, az erről szóló rendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. A készültséget eredetileg 2020. december 18-ig tartó hatályát egyszer már megtoldották hat hónappal, 2021. június 18-ig, a mostani hosszabbítással 2021. december 18-án veszíti hatályát.

Az interjú során elhangzott:

A miniszterelnök az interjú elején elmondta,hogy vakcinák tekintetében az elsők között vagyunk, sok ország előtt járunk, ám őt továbbra is aggasztja, hogy 3 millió ember még mindig nem oltatta be magát.

Orbán Viktor elmondta, hogy beszélt Angela Merkellel, mindketten abban reménykednek, hogy az oltások “nem apadnak majd el”.

“Amint a közvetlen veszély enyhül, a magyar azt hiszi, hogy már túl vagyunk rajta” – mondta a kormányfő, ám hozzátette, hogy ez egy olyan vírus, ami nem múlik el. Szerinte sok egészséges ember el sem tudja képzelni, hogy ők is megbetegedhetnek.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük