A nyári melegben sok konyhában kell számítani rá, hogy idővel megjelennek az apró, fekete, legyekhez hasonlító rovarok, melyek előszeretettel lakmároznak gyümölcseinkből. A zavaró élősködők ellen egy egészen egyszerű megoldással lehet védekezni.

Tetszik vagy sem, a nyári melegben bizony számítanunk kell arra, hogy otthonunk közelében megjelenik néhány nem kívánatos rovar. A legzavaróbb és egyben legnehezebben kiűzhető ízeltlábúak közé a gyümölcslegyek és a hozzá hasonló apró, fekete szemű legyek tartoznak, melyek előszeretettel telepszenek meg gyümölcseink és zöldségeink között. Ezeket a parányi méretű állatokat nem egyszerű kiűzni, gyorsan szaporodnak a konyhában, gyorsan repülnek, ráadásul ott is képesek elbújni, ahol nem is látjuk őket.

Egy, a TikTokon is aktív háziasszony azonban bizonyítottan hasznos csapdát állított fel ezeknek a szemtelen kis légyféléknek, és létrehozott egy olyan, almaecetből, mosogatószerből és cukorból álló folyadékot, amelybe szinte azonnal beleszállnak a rovarok.

https://www.tiktok.com/embed/v2/6942540635262012678?lang=en

hirdetés

A Brynleebruce nevű TikTok-felhasználó a befőttesüveg tetejére egy vékony fóliát tesz, amelyet néhány helyen ki is lyukaszt. Ez a megoldás azért szükséges, hogy az üvegbe beszálló rovarok már ne tudjanak kirepülni, mi viszont azt ajánljuk, folpack helyett lyukasszuk ki a befőttesüveg eredeti fedelét, ez a megoldás ugyanis hosszabb távon is javunkra válik, és addig sem kell műanyag fóliákat cserélgetni egyik napról a másikra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük