Áttörés: betiltják itthon a hálapénzt és egekbe emelik az orvosok bérét

Sharing is caring!

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: megegyeztek a Magyar Orvosi Kamarával, eszerint soha korábban nem látott méretű béremelést kapnak az orvosok és kivezetik a hálapénzt.

– Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad – közölte a kormányfő, hozzátéve: az előző napi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatja, hogy reálisan nem lehet számítani oltóanyagra a következő év közepénél hamarabb. Ezért a következő hét-nyolc hónapban a kórházak óriási terhelés alá kerülnek. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy „minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra” – mutatott rá a kormányfő. Hozzátette: az orvosi kamara világossá tette, és ezzel a kormány egyet is értett, hogy ezt az emberfeletti munkát a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosok.

– Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk – hangsúlyozta a miniszterelnök. Bejelentette, hogy a kamara által előterjesztett bértáblát a kormány elfogadta, az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtják az Országgyűlésnek. Megállapodtak arról is, hogy a hálapénzt kivezetik a magyar ellátórendszerből – írta az index. Videó itt

Facebook Comments